Veel gestelde vragen

Er zijn geen bijkomende kosten anders dan eventueel een annuleringsverzekering (aan te bevelen!) en brandstofverbruik. We berekenen geen reinigingskosten. U brengt het schip weer in goede toestand terug: van binnen opgeruimd en afgenomen met een in sop gedrenkte natte doek/ of dweil die u bij aanvang heeft mee gekregen en van buiten geschrobd. Is dit niet het geval, dan berekenen wij u 100 Euro voor schoonmaak. Indien u vooraf  aan ons aangeeft dat wij de boot schoonmaken dan berekenen wij u 75 Euro.  Reddingsvesten zijn standaard aan boord.

Bij aankomst in Huizen zullen wij  samen een ronde door het schip maken en uitleggen hoe alles functioneert en waar u alles kunt vinden. Eerst binnen een uitleg over de werking van toilet, kooktoestel, stroomvoorziening en veiligheidsmiddelen. Daarna buiten een uitleg over de vallen, het reven van zeilen en de bediening/starten van de motor, eventueel bijzonderheden over zeil en vaareigenschappen. Verdere tips en trucks die het zeilplezier veraangenamen. Dit neemt meestal 30 tot 45 minuten in beslag. Vervolgens controleert u zelf of alle zaken volgens inventarislijst aan boord zijn. Hiermee leert u de boot voordat u vertrekt goed kennen. Mocht er iets ontbreken, meld dat direct, wij kunnen u vaak direct verder helpen. Neem vooral de tijd, om het schip ‘eigen’ te maken. Aan boord is documentatie met alle uitleg.

Tijdens uw zeilvakantie zijn wij altijd bereikbaar voor overleg of goede raad . Aan boord vindt u hiervoor alle actuele telefoonnummers. Indien er sprake is van schade, dan deze graag direct melden. Wij kunnen in dat geval maatregelen nemen, zodat onze volgende gasten ook met een perfect schip kunnen zeilen.

Alles wat u nodig heeft om te zeilen, te navigeren en te leven is aan boord. Er is een complete keuken uitrusting met 2 pits kooktoestel, walstroom en/of 12V boordstroom en minimaal 30l waterreservoir. Alle details zijn per schip uitgeschreven op de inventarislijst, die u bij reservering thuis gestuurd krijgt.  U hoeft alleen levensmiddelen, slaapgerei en kleding en toiletspullen mee te brengen. Desgewenst kunnen wij ook voor u een picknickmand met levensmiddelen en dekbedpakketten verzorgen.

Openbaar vervoer: NS station Bussum Zuid rijdt bus 107 naar Huizen. Uitstappen bij halte Energieweg.  U bent op direct op de plaats van bestemming hieruit loopt u in 2 minuten naar de boten.  Voor een reisadvies zie: 9292

Auto: zie hier voor de routeplanner.

U kunt uw auto gratis voor de Jachthaven parkeren.

Huisdieren zijn niet toegestaan aan boord van onze zeilboten.

Aan boord zijn automatische reddingsvesten en op de grotere boten Waarschip 900 en Waarschip 870 zijn tevens life lines.

Het vaargebied van onze schepen zijn de Randmeren, Markermeer, IJsselmeer, Hollandse Plassen, kop van Overijssel, Friesland en Waddenzee.

Afhankelijk van uw plannen en zeilervaring, krijgt u de actuele kaarten mee aan boord. Standaard zijn de kaarten van het IJsselmeergebied (inclusief Markermeer en Randmeren) aan boord.

Om helemaal zeker te zijn, kunt u bij het begin van uw zeilvakantie een dag of halve dag een opfriscursus boeken of een 2 uur durende extra uitgebreide inscheep instructie. De extra uitgebreide inscheep instructie is handig als u wel zeilervaring heeft met valken en nu  met een kajuit zeilboot wil zeilen.

De schepen uit onze vloot hebben een SW  factor en kunnen  in overleg aan wedstrijden deelnemen. In dat geval geld er een  wedstrijdtoeslag van 200 Euro voor  een aanvullende verzekering . Tevens stellen we zwaardere eisen aan zeilervaring van de bemanning.

U kunt bij ons een ademend zeilpak huren voor 5,00 Euro per dag. Ook is er beddengoed te huur. Dit is niet standaard aan boord. U kunt beddengoed bijhuren “dekbedpakket” bestaande uit 1 pers. dekbed met hoes , onderlaken en kussensloop voor 20,00 Euro per persoon per periode.

U kunt elke denkbare periode boeken, neem voor dit maatwerk  contact met ons op per mail of telefonisch 0610624416. Op bijgaande link vindt u ons standaard tarieven overzicht.

De waarborg is 300 Euro voor het Waarschip 725 of Waarschip Daysailer en 500 Euro voor een Waarschip 870 of Waarschip 900

U  betaald de borg met de tweede huur termijn  en wij storten de borg binnen een week terug na uw laatst zeilvakantie dag, conform de Hiswa huurvoorwaarden.

Op onze website zoekt u uw gewenste schip. Klik vervolgens voor een reservering aanvraag de begindatum aan. U krijgt vervolgens een opsomming van alle reserveringsperioden. (Bel of mail ons voor afwijkende perioden, meestal is hiervoor een oplossing te maken.) Vul uw contactgegevens in en uw specifieke vragen. Vervolgens ontvangt  u van ons per omgaande, hooguit binnen enkele dagen een huurvoorstel. Wij mailen u de overeenkomst, inventarislijst en verdere informatie.

Indien u besluit de reservering definitief te maken dan  betaalt u 50% van de huursom binnen 10 dagen aan en u stuurt per email een verklaring met uw zeilervaring . Het restant van de huur met borg voldoet u een week vooraf gaand per bank . Wij zijn 7 dagen in de week telefonisch op 0610624416 bereikbaar en kunnen u informatie geven over vrije periodes en mogelijkheden.

Dat is voor onze schepen niet nodig! Wij vragen wél zeilervaring  als schipper om op het Randmeer of Markermeer/IJsselmeer te kunnen varen.

In Nederland heeft men een vaarbewijs nodig voor schepen sneller varend als 20 km per uur of groter als 15 meter. Als u ook naar de Waddenzee wilt, dient u over meerdere jaren zeilervaring, eventueel aangevuld met CWO 3 of cursus  Kustnavigatie te beschikken. U kunt ons altijd bellen voor overleg.

Huur een zeilboot bij IJsselmeerzeilers en u bent verzekerd van:

  • Perfect onderhouden klassieke Waarschip
  • Uniek opvallende zeilboot
  • Uitstekend zeilend zeilschip
  • Goede service en instructies
  • Toegankelijke huurtarieven
  • Centrale ligging en directe verbinding met het IJsselmeer