Wat voor zeilboot kan ik huren?

IJsselmeerzeilers heeft zeilboten te huur voor een dagje zeilen of een lange zeilvakantie. Wat ons uniek maakt, is dat we als enige Nederlandse verhuurder een vloot van Waarschepen en Kolibri’s hebben. Deze prachtige zeilboten van hout geven je een authentieke zeilervaring. Waarschepen en Kolibri’s zijn sterke boten die over de hele wereld hebben gezworven. U kunt er dus zeker van zijn dat je met een Waarschip of Kolibri veilig op de Nederlandse meren kunt zeilen.

Wilt u liever een zeilboot huren voor een dagje of weekend? Kijk dan eens naar de Kolibri 560 Smiley :), Polyvalk of Tirion. Deze kleine zeilboten huurt u voor een kortere periode, en deze boten zijn geschikt voor 3 tot 5 zeilers. U kunt ook overnachten in deze boten, en een tentje is makkelijk mee te nemen en snel opgezet. De Kolibri 560 Smiley 🙂 heeft slaapplaats voor max. 4 personen.

Vaargebied Gooimeer, Markermeer, IJsselmeerzeilers, Eemmeer

Vanuit onze haven in Huizen vaart u het Gooimeer op, waarna u met zuidelijke tot oostelijke wind naar het Markermeer vaart. Doet u het liever wat rustiger aan? Dan kunt u ook naar het oosten varen en de Randmeren verkennen. Welke kant u ook uit vaart, u komt vanzelf bij het IJsselmeer terecht. Dit grote meer is ideaal voor de Waarschepen en Kolibri’s. Via het Markermeer kunt u naar Amsterdam, Volendam, Hoorn of Enkhuizen en via het IJsselmeer naar Friesland of Waddenzee.

Als u een Polyvalk wilt huren dan kunt u op het Gooimeer heerlijk vertoeven. Dit meer heeft altijd een lekker windje, en diverse leuke eilanden om aan te leggen. Op het Gooimeer zijn de eilanden “de Schelp” en “Het Huizer Hoef” per boot bereikbaar en in het Eemmeer ligt het eiland “Dode Hond”. Op het IJmeer (Markermeer) tussen Almerezand en Muiderberg ligt het eilandengroep “De Drost”, “Warenar” en “Hooft”. Ook op deze eilanden mag u in de boot overnachten.

Waarom kiezen wij voor Waarschepen en Kolibri’s in onze zeilboot verhuur?

Wij verhuren deze zeilboten voor het laagste huurtarief in hun klasse, waarmee we de traditie van het Waarschip en Kolibri “de zeil watersport toegankelijk maken” in stand willen houden en tevens het Waarschip en Kolibri behouden voor de watersport. Dit type zeilboot kunt u nergens anders huren.

De oorsprong van het Waarschip

De waarschepen zijn van oorsprong kajuitzeiljachten voor de doe-het-zelver. Het bedrijf Waarschip is in 1963 begonnen aan het Termuntenzijldiep in Groningen. Het zijn schepen met goede zeil eigenschappen, vaak beter dan hedendaagse ontwerpen, waarmee ook wedstrijden worden gevaren. De waarschepen werden als zelfbouwpakket voornamelijk opgeleverd. Er zijn diverse typen gebouwd zoals de kwarttonner en de halftonner die we in verhuur hebben.

Het Waarschip heeft hiermee de watersport toegankelijk gemaakt voor vele zeilers, in de zestigerjaren van de vorige eeuw. Met zelfbouw pakketten was de zeiler in staat zelf een zeilboot te bouwen en tegen lage kosten een kajuitzeilboot te bezitten. Van het type Waarschip 725 dat wij verhuren zijn er  ongeveer 1500 gebouwd. De waarschepen kenmerken zich vanwege een uitgekiende ontwerp en het soort materiaal waar deze zeilboten van gemaakt zijn. Dit materiaal “mahonie multiplex” maakt bovendien dat deze zeilboten erg knus en gezellige sfeer uitstralen. Deze zeilboten zijn beroemd om hun aan-de-windse eigenschappen en is vaak het instap model voor de beginnende zeiler van kajuitzeilboten voor zowel toerzeiler als wedstrijdzeiler.

Wilt u een Waarschip of Kolibri zeiljacht huren voor een weekend, midweek of week? Bekijk het verhuuraanbod van Waarschepen en Kolibri’s en reserveer direct eenvoudig via deze pagina.