Echt Waar Waarschip 725

Het Waarschip Echt Waar is in 1976 door de bouwer zelf opgehaald uit t’Waar in Groningen. De bouw heeft 3 jaar geduurd zo valt uit een Douaneverklaring “voor een pleziervaartuig” te lezen. Wij hebben het schip van de eerste eigenaar overgenomen nadat hij het 36 jaar lang in zijn bezit heeft gehad. De 7.25 of kwarttonner is een heerlijk zeiljacht met bijzonder goede vaar en zeileigenschappen en vooral geroemd wordt om de aan-de-windse eigenschappen. Deze zeilboten zijn zeer veilig, handzaam en makkelijk te zeilen.

In 1969 was dit type Waarschip het snelst schip in Breskens bij de Quarter Ton Cup en heden ten dage worden in wedstrijden nog steeds zeer aansprekende resultaten gehaald.

De boot biedt volledige accommodatie voor vier personen en leent zich zeer goed voor een korte vakantie of lang weekend met het gezin of vrienden. In de voorpiek zijn 2 kooien die ook is te gebruiken als 2 pers. bed en onder de kuipbanken zijn 1 pers. bedden (hondekooien) gesitueerd. De keuken is uitgerust met een 2 pits kooktoestel op bio-ethanol, keukengerei voor 4 personen, waterreservoir met voetpomp. Verder is aanwezig toilet, 220V walstroom, radio, anker, puts en navigatie materiaal.

v.a. € 285 per weekend