Bij annuleren of verplaatsen rekenen we administratiekosten. Bij huurperiode voor minder dan €250,- rekenen we €15,- verplaatsingskosten. Voor een bedrag daarboven rekenen we €30,-.

Annuleringskosten worden in rekening gebracht comform de Hiswa annuleringsvoorwaarden. Deze staan in het contract wat u toegestuurd krijgt wanneer u reserveert. Ook kunt u deze hier vinden.

Bij te laat inleveren van het gehuurde rekenen we €12,50 per half uur.

We berekenen €75,- reinigingskosten voor de schoonmaak van de kajuitzeiljachten voor zowel de binnen- als buitenkant. Deze kosten zijn nodig voor het reinigen en beschermen van het houten interieur, voor het boenen van de buitenkant, voor het stofzuigen om de boot zandvrij en kussens zoveel mogelijk stofvrij te maken. Het schoonmaken doen wij.
U zorgt ervoor dat het schip weer in opgeruimde toestand terug gebracht wordt. Zorgt u ervoor dat al uw persoonlijke bezittingen en afval eraf zijn, het inventaris uit de inventaris weer terug in de doos. Moeten we dit zelf doen, dan brengen we €100,- opruimkosten in rekening. Gebruikte brandstof moet zijn aangevuld. Twee straten bij de haven vandaan zit een bezinepomp met voordelige prijzen. In de binnenboordmotoren hoort diesel. De boten met een buitenboordmotor gebruiken euro 98, E5 benzine. In de bakskist zit een Jerrycan. Wanneer dit wordt nagelaten, berekenen we €2,- per liter brandstofkosten.

Uitzondering op bovenstaande zijn de boten voor de dagverhuur. Die moet u achteraf zelf opruimen op dezelfde manier als waarop u deze heeft meegekregen. Mocht u dit nog niet goed kunnen, dan helpen we u hier graag mee. Brandstof in de motortank is bij de dagverhuur inbegrepen ( Alleen voor enkele dagen van 9-17 uur op dezelfde dag) goed voor een ruime uur de haven/ bruggen. Een extra jerrycan wordt meegeleverd voor nood. Mocht u hiervan hebben gebruikt, dan rekenen we €2,- per liter.

Tevens vragen wij om een borg voor aanvang van de huurperiode, deze krijgt u terug wanneer de boot weer op dezelfde manier wordt ingeleverd zoals u deze hebt meegekregen, hetzelfde geldt voor het meegeleverde inventaris. Ook kan de borg worden ingehouden wanneer u bij nood hulp krijgt van bergingsbedrijven anders dan de KNRM. Wij verzoeken u om hier alert in te zijn en geen touwtje aan te nemen of mensen aan boord te laten stappen die niet van de KNRM zijn. Wanneer u dit wel doet, kan dit hoog in de kosten lopen vanaf €2.000,- voor 5 minuten werk. Neemt u wel een touwtje van een commercieel bergingsbedrijf aan, dan bent u hier zelf verantwoordelijk voor. Tevens valt het laten helpen door dit soort bedrijven onder het eigen risico. Is het te betalen bedrag uiteindelijk hoger dan de borg, dan sturen we u hiervoor een rekening.

Laat u helpen door de KNRM, u herkent de betrouwbare KNRM aan de letters op de jas en aan de zijkant van de boot.

Kijk ook op de website van het KNRM voor meer informatie over hoe u goed voorbereid kan gaan zeilen.

Borg bedrag:

Vollenhovense Bol Halve Halve Maen: €1.000,-
Waarschip 900 Altair: €1.000,-
Kolibri 900 Hlyn: €1.000,-
Waarschip 870 Koene Groene: €1.000,-
Kolibri 800 Dulcinea: €750,-
Waarschip 740 Lukas: €750
Waarschip 725 Ataraxia/ Echt Waar: €750,-
Kolibri 560 Smiley:) : €500,-
Tirion: €500,-
Valk: €300,-

Tot en met windkracht 5 is uitvaren toegestaan. Waait het harder dan windkracht 5, dan vragen we om in de haven te blijven liggen. Eventueel verzetten we de huurperiode kosteloos naar een andere datum in hetzelfde jaar of we geven het huurbedrag terug.

Bij aankomst in Huizen zullen wij samen een ronde door het schip maken en uitleggen hoe alles functioneert en waar u alles kunt vinden. We maken een ronde om het schip heen waarbij we de conditiestatus van het schip doornemen waarbij de gebreken en/ of het ontbreken daarvan wordt besproken; u krijgt een uitleg over de werking van toilet, kooktoestel, stroomvoorziening en veiligheidsmiddelen. Buiten ontvangt u een uitleg over de vallen, het reven van zeilen en de bediening/starten van de motor, eventueel bijzonderheden over zeil en vaareigenschappen. Verdere tips en trucks die het zeilplezier veraangenamen, zoals het doornemen van de kaart. Dit neemt meestal 30 tot 45 minuten in beslag. Vervolgens controleert u zelf of alle zaken volgens inventarislijst aan aan boord zijn. Hiermee leert u de boot voordat u vertrekt goed kennen. Mocht er iets ontbreken, meld dat direct, wij kunnen u vaak direct verder helpen. Neem vooral de tijd, om het schip ‘eigen’ te maken.

Tijdens uw zeilvakantie zijn wij altijd bereikbaar voor overleg of goede raad . Aan boord vindt u hiervoor alle actuele telefoonnummers. Indien er sprake is van schade, dan deze graag direct melden. Wij kunnen in dat geval maatregelen nemen, zodat onze volgende gasten ook met een perfect schip kunnen zeilen.

Alles wat u nodig heeft om te zeilen, te navigeren en te leven is aan boord. Er is een complete keuken uitrusting met 2 pits kooktoestel, walstroom en/of 12V boordstroom en minimaal 30l waterreservoir. Alle details zijn per schip uitgeschreven op de inventarislijst, die u bij reservering thuis gestuurd krijgt.  U hoeft alleen levensmiddelen, slaapgerei en kleding en toiletspullen mee te brengen. Desgewenst kunnen wij ook voor u een picknickmand met levensmiddelen en dekbedpakketten verzorgen. Vraag naar de mogelijkheden.

Openbaar vervoer: NS station Naarden-Bussum rijdt elke 15 minuten bus 100 naar Huizen. Uitstappen bij halte Zuiderzee in Huizen.  U loopt hiervoor 7 minuten, ca 600m naar Energieweg 7a.  Voor een reisadvies zie: 9292

Auto: zie hier voor de routeplanner.

Bij IJsselmeerzeilers kunt u alleen laden en lossen. Daarna kunt u uw auto gratis aan de oude haven van Huizen parkeren.

Het bedrijventerrein tegenover ons is privéterrein en dit staat aangegeven aan het begin van de straat wanneer u de Energieweg inrijdt. Parkeert u uw auto daar, dan zal uw auto worden weggesleept. Let u hier alstublieft op om vervelende situaties te voorkomen.

Huisdieren zijn niet toegestaan aan boord van onze zeilboten.

Aan boord zijn automatische reddingsvesten en op de grotere boten Waarschip 900, Kolibri 900 en Waarschip 870 zijn tevens life lines.

Het vaargebied van onze schepen zijn de Randmeren, Markermeer, IJsselmeer, Hollandse Plassen, kop van Overijssel, Friesland en Waddenzee.

Afhankelijk van uw plannen en zeilervaring, krijgt u de actuele kaarten mee aan boord. Standaard zijn de kaarten van het IJsselmeergebied (inclusief Markermeer en Randmeren) aan boord.

Met de Polyvalk over het Markermeer/ IJsselmeer is tot windkracht 4 toegestaan en geheel op eigen risico.

Om helemaal zeker te zijn, kunt u bij het begin van uw zeilvakantie een dag of halve dag een opfriscursus boeken of een 2 uur durende extra uitgebreide inscheep instructie. De extra uitgebreide inscheep instructie is handig als u wel zeilervaring heeft met valken en nu met een kleinere kajuit zeilboot wil zeilen.

De schepen uit onze vloot hebben een SW  factor en kunnen  in overleg aan wedstrijden deelnemen. In dat geval geld er een  wedstrijdtoeslag van 200 Euro voor  een aanvullende verzekering. Tevens stellen we zwaardere eisen aan zeilervaring van de bemanning.

U kunt bij ons een ademend zeilpak huren voor 5,00 Euro per dag. Ook is er beddengoed te huur. Dit is niet standaard aan boord. U kunt beddengoed bijhuren “dekbedpakket” bestaande uit 1 persoon dekbed en kussen met hoes,  onderlaken en kussensloop voor 20,00 Euro per persoon per periode.

U kunt elke denkbare periode boeken, neem voor dit maatwerk  contact met ons op per mail of telefonisch 0610624416.

Ja, u betaalt waarborg voor al onze schepen. Zie ook de vraag Zijn er bijkomende kosten? voor meer informatie.

U betaald de borg met de tweede huur termijn en wij storten de borg binnen een week terug na uw laatste zeilvakantiedag, conform de Hiswa huurvoorwaarden.

Op onze website zoekt u uw gewenste schip. Klik vervolgens voor een reservering aanvraag de begindatum aan. U krijgt vervolgens een opsomming van alle reserveringsperioden. (Bel of mail ons voor afwijkende perioden, meestal is hiervoor een oplossing te maken.) Vul uw contactgegevens in en uw specifieke vragen. Vervolgens ontvangt  u van ons per omgaande, hooguit binnen enkele dagen een huurvoorstel. Wij mailen u de overeenkomst, inventarislijst en verdere informatie.

Indien u besluit de reservering definitief te maken dan betaalt u 50% van de huursom binnen 10 dagen aan en u stuurt per email een verklaring met uw zeilervaring. Het restant van de huur met borg voldoet u een week vooraf gaand per bank . Wij zijn 7 dagen in de week telefonisch op 0610624416 bereikbaar en kunnen u informatie geven over vrije periodes en mogelijkheden.

Dat is voor onze schepen niet nodig! Wij vragen wél zeilervaring  als schipper om op het Randmeer of Markermeer/IJsselmeer te kunnen varen, vergelijkbaar met CWO 2 als hier beschreven.

Als u ook naar de Waddenzee wilt, dient u over meerdere jaren zeilervaring, eventueel aangevuld met CWO 3 of cursus Kustnavigatie te beschikken. U kunt ons altijd bellen voor overleg.