Kolibri 560 Smiley 🙂

  • Mooi gelijnd zeil toer schip, klassiek ontwerp
  • Uitstekende veilige zeiler, snel en wendbaar
  • 4 slaapplaatsen en max 4 personen in de kuip
  • vanaf € 145,- per dag

Smiley 🙂 heeft eerst zee-eend geheten en was een geduchte tegenstander bij de clubwedstrijden, ze was goed verzorgd en een snelle zeiler. Het ontwerp is van GA Pfeiffer en de kolibri is sindsdien een officiële eenheidsklasse geweest, waardoor er een leuke manier is om een ​​eenheid te laten zeilen.

Ze is een particulier gebouw als bouwpakket met bouwnummer 568 in 1976. De eerste eigenaar die de boot heeft gebouwd, heeft tot 1996 meer gevaren. Toen was ze wit van kleur. De tweede eigenaar heeft de laars gekocht in 1996 en heeft de laars haar tweede naam gegeven: Smiley. Pas na een kennismaking met de nieuwe kopers en een positieve beoordeling die de verkoper aan de kopers stelde, mocht de boot worden gekocht. De eerste eigenaar wilde er zeker van zijn dat er goed voor de boot gezorgd zou worden.

In 1999 is de boot volledig gestript, alle verf eraf en een nieuw epoxy systeem geplaatst voor een langdurig behoud van de boot. De tweede eigenaar is de zoon van een fervente kolibri zeiler, zijn vader heeft maar liefst 4 kolibri’s gebouwd, 2x 560, 1×700 en 1x 900.

De aankoop van Smiley door IJsselmeerzeilers is dan een duidelijke verklaring voor de aanwezigheid van Kolibri zeilboten in de vloot, een koers die IJsselmeerzeilers al langer is ingeslagen met Kolibri 800 Dulcinea en Kolibri 700 Blauwe Ruis (laatste is niet meer in de verhuur).

Smiley:) werd in de jaren 80 gevaren door gezinnen met twee kinderen en soms zelfs met een hond aan boord. Tegenwoordig is het een goed te varen tweepersoonsboot van een gezin met jonge kinderen.
De boot heeft voornamelijk gevaren op het IJsselmeer, waddengebied en Zeeland. De familie heeft verschillende vakanties en wedstrijden met gevaren. De laars zeilt heerlijk sportief, is zeer betrouwbaar en kan heel hard wind hebben. De laatste heeft jaren de boot in de haven van Lelystad-haven gelegen.