Over Waarschepen

De oorsprong van het waarschip

De waarschepen zijn van oorsprong kajuitzeiljachten voor de doe-het-zelver. Het bedrijf Waarschip is in 1963 begonnen aan het Termuntenzijldiep in Groningen. Het zijn schepen met goede zeil eigenschappen, vaak beter dan hedendaagse ontwerpen, waarmee ook wedstrijden worden gevaren. De waarschepen werden als zelfbouwpakket voornamelijk opgeleverd. Er zijn diverse typen gebouwd zoals de kwarttonner en de halftonner die we in verhuur hebben.

Het waarschip heeft hiermee de watersport toegankelijk gemaakt voor vele zeilers, in de zestigerjaren van de vorige eeuw. Met zelfbouw pakketten was de zeiler in staat zelf een zeilboot te bouwen en tegen lage kosten een kajuitzeilboot te bezitten. Van het type waarschip 725 dat wij verhuren zijn er  ongeveer 1500 gebouwd. De waarschepen kenmerken zich vanwege een uitgekiende ontwerp en het soort materiaal waar deze zeilboten van gemaakt zijn. Dit materiaal “mahonie multiplex” maakt bovendien dat deze zeilboten erg knus en gezellige sfeer uitstralen. Deze zeilboten zijn beroemd om hun aan-de-windse eigenschappen en is vaak het instap model voor de beginnende zeiler van kajuitzeilboten voor zowel toerzeiler als wedstrijdzeiler.

Wij verhuren deze zeilboten voor het laagste huurtarief in hun klasse, waarmee we de traditie van het waarschip “de zeil watersport toegankelijk maken” in stand willen houden en tevens het waarschip behouden voor de watersport.

Wilt u een waarschip huren voor een dag, weekend, midweek of week? Bekijk hieronder het verhuuraanbod van waarschepen en reserveer direct eenvoudig online.